ایمپکت فکتور یا ضریب تاثیر
ایمپکت فکتور یا ضریب تأثیر یک شاخص کمی است که برای ارزیابی، مقایسه و رتبهبندی نشریات علمی در رشتههای مختلف در سطح ملی یا برای مقایسه مجلهها در سطح بینالمللی به کار گرفته میشود. این شاخص نشاندهنده فراوانی استنادهایی است که در طول یک دوره زمانی مشخص به یک نشریه داده میشود. ضریب تأثیر مجلهها نخستین بار توسط دکتر یوجین گارفیلد و آیروینگ شر در دهه ۱۹۶۰ به مؤسسه اطلاعات علمی (آی اس آی) آمریکا ارائه شد تا در انتخاب مجلههای علمی برای نمایه استنادی علوم به کار گرفته شود.
این عامل همه ساله توسط مؤسسه اطلاعات علمی بر مبنای ارجاعات به هر یک از مقالات علمی آن محاسبه و نتیجه در گزارشهای ارجاع مجله منتشر میشود. این ضریب، نه برای مقاله یا نویسنده، بلکه برای مجله محاسبه میشود. محاسبه بر مبنای یک دوره دو ساله صورت میگیرد؛ به عبارت دیگر، برای هر سال معین، ضریب تأثیر یک مجله متوسط تعداد ارجاعات داده شده در همان سال معین به هر مقالهٔ منتشره در ان مجله در طی دو سال متوالی قبلی میباشد. برای مثال اگر در سال 96 جمعاً ۴۰ ارجاع به مقالههای سالهای 94 و 95 آن مجله صورت گرفته باشد و در آن مجله در سال 94 تعداد ۲۶ مقاله و در سال 95 تعداد ۲۴ مقاله چاپ شده باشد، ضریب ارجاع آن مجله از تقسیم ۴۰ بر (50=26+24) به دست میآید که ۰/۸ است؛ یعنی بهطور متوسط هر مقالهٔ آن نشریه ۰/۸ مرتبه مورد استناد مقالات دیگر قرار گرفتهاست.
سایت زیر، آرشیو بسیار کامل و بروزی از ایمپک فاکتور یا ضریب تاثیر تمامی ژورنال های معتبر با استفاده از نام ژورنال یا ISSN دراختیار شما قرار میدهد.
http://www.bioxbio.com/if/
اگر قصد دارید از پایان نامه تان مقاله ISI استخراج کنید، می توانید از خدمات مقاله نویسی و ویراستاری انگلیسی ما در این زمینه استفاده کنید. تیم ما متشکل از افرادی با تجربه و حرفه ای است که می توانند با بالاترین کیفیت، در سریع ترین زمان و با نازل ترین قیمت از پایان نامه تان مقاله انگلیسی استخراج کنند، آن را ویراستاری انگلیسی کنند و حتی برای مجلات ارسال کنند. برای ثبت سفارش اینجا کلیک کنید.