۱۰ ایراد رایج مقالات که مانع چاپ آنها میشود
-
کامل نبودن پیشینه تحقیق: مطالعه و بررسی پیشینه تحقیق یکی از اساسیترین بخشهای هر مقاله باارزش است، که پایه و اساس مطالعه را بنا مینهد. گاهی بعضی نویسندگان به این نکته توجه نمیکنند و متوجه نمیشوند مطالعهشان کاملا تکراری بوده و فقط باعث اتلاف وقت و انرژی شده است.
-
انتخاب راه راحت و کپی کردن از دیگر مقالات: گاهی آنقدر فشار برای چاپ مقاله بالا است که افراد وسوسه می شوند راه آسانتر را انتخاب کنند. کپی و پیست کردن چند جمله بدون استفاده از نقل قول یا پارافریز نقض قوانین اخلاق در پژوهش است. بسیاری از مجلات هم از نرمافزارهای پیشرفتهای برای تشخیص پلاژریسم استفاده میکنند.
-
حذف کردن بعضی از قسمتهای کلیدی متن: چرا این مطالعه انجام شده و چرا باید چاپ شود؟ این مطالعه چه اطلاعات جدیدی اضافه میکند؟ آیا قسمت روشها کامل و منطقی است؟ آیا نتایج معتبر هستند؟ آیا نتیجهگیریها قابل توجیه هستند؟ اینها سوالاتی هستند که سردبیران و داوران در هنگام بررسی مقالات در نظر میگیرند. اگر هر کدام از قسمتهایی که پاسخ این سوالات هستند حذف شوند، شانس به چاپ رسیدن مقاله بسیار کم میشود.
-
احترام نگذاشتن به کارهای گذشته: اینکه شما اولین کسی باشید که در یک زمینه تحقیق و مطالعه کرده باشید بسیار نامحتمل است. پس بهتر به کار کسانی که قبل از شما در این زمینه تحقیق کردهاند احترام بگذارید. نمونههای عدم توجه به این موضوع عبارتند از: پیشینه تحقیق بسیار محدود و کوتاه، نسبت دادن یک کار به نویسنده اشتباه، یا بزرگنمایی اهمیت و نوآوری مقاله خودتان. گاهی افراد تصور می کند که ارجاع دادن به مقالات دیگران از نوآوری مطالعهشان کم میکند، بلکه برعکس، ارجاع دادن درست نشان میدهد نویسنده ازپیشینه تحقیق خود آگاه است.
-
بزرگنمایی اهمیت مطالعهتان: یکی از راههای غلط برای نشان دادن اهمیت مطالعه رد کردن یا کم اهمیت نشان دادن مطالعات دیگران و بزرگنمایی اهمیت مقاله خود است، بهطور خلاصه بهتر است کمی فروتن باشید.
-
ابهام و ناهماهنگی: سعی کنید جملاتتان ساده و فهم آنها راحت باشد، همینطور، کلمات تخصصی را به طور یکسان و یکدست استفاده کنید و معادلهای مختلف برای یک مفهوم استفاده نکنید.
-
ارجاع دادن نادرست: حتما برای جملاتی که از مطالعات دیگر گرفته شدهاند به نویسنده ارجاع دهید.
-
استفاده از نظرات شخصی و تبعیذآمیز (biased): سعی کنید با استفاده از صفتها و قیدها جهت نظرات شخصی خود سوگیری نکنید. برای مثال نگویید: متاسفانه، رابطه معناداری بین متغیرها یافت نشد.
-
اهمیت ندادن به گرامر، املا، جدولها و شکلها: هنگامی که داوران در مقاله اشکالات گرامری و املایی میبینند نتیجه میگیرند که نویسنده شخص دقیقی نبوده و در مطالعهاش نمیتوانسته آنقدرها دقیق باشد. پس بهتر برای جلوگیری از این تاثیر منفی، از ویراستاران با تجربه کمک بگیرید.
-
بیتوجهی به نظرات داوران: داوران به نمایندگی از مخاطبان احتمالی مقاله شما را مطالعه میکنند و پیشنهادهای خود را ارایه میدهند، بهتر است با احترام نظرات آنها را اعمال کنید تا بتوانید مقاله خود را به چاپ برسانید.
پیشنهاد میکنم مقاله 10 گام برای تاثیرگذار کردن مقاله را نیز نگاهی بیاندازید.
تعداد بازید :
836